Dahliahof te Hoofddorp (Timpaan)

1 photo


Portfolio Description

Dahliahof te Hoofddorp (Timpaan)

In de wijk Toolenburg Oost ontwikkelde Timpaan op een inbreilocatie aan de Hoofdweg 23 woningen. Het programma van het nieuwbouwplan is zeer divers en gericht op verschillende doelgroepen. Het plan bestaat uit 6 vrijstaande woningen, 6 twee-onder-één-kap woningen en 11 (starters-) appartementen.

De opzet van de nieuwe wijk sluit goed aan bij de bestaande omgeving, waarbij de bestaande straten worden doorgezet. De vrijstaande woningen en de twee-onder-één-kap woningen vinden aansluiting op de bestaande vrijstaande woningen en twee-onder-één-kap woningen in de Elisa van Calcarstraat. Deze woningtypologie is doorgezet en zorgt daardoor voor een helder en rustig straatbeeld.
Het wijkje ontleent zijn identiteit sterk aan de gekozen dakvorm. De lessenaarsdaken, in combinatie met het gebruik van baksteen in een ton-sur-ton kleurschakering, geven elke woning een duidelijke individuele uitstraling. De gekozen materialen en kleuren van het appartementengebouw matchen met de eengezinswoningen en de omgeving.